مجله آشپزي مدرن هفته
بهداشت حرفه ای
بهداشت کامل در زندگی فردی و اجتماعی است و عمل به این توصیه های بهداشتی، ضامن سلامت فردی و اجتماعی اوست.

سس فرانسوی رژیمی!
 


مواد لازم برای پنج نفر:
روغن زیتون 4قاشق غذاخوری
ارده 3قاشق غذاخوری
نخودپخته 1پیمانه خورد شده
نمک، فلفل قرمز به میزان لازم
زرشک 2قاشق غذاخوری
زعفران آب شده 1قاشق غذاخوری
لیموترش به میزان دلخواه

طرز تهیه:
نخود را مثل همیشه از یک شب قبل خیس کرده، آب آن را چندین بار عوض کنید و سپس بپزید.نخودهای پخته شده را به همراه بقیه ی مواد در مخلوط کن ریخته و با هم میکس کنید تا سس یکنواختی به دست آید.
این سس کاملا گیاهی و رژیمیست و به دلیل زرشکی که دارد خوشرنگ بوده و بر روی یک سالاد فصل مخصوص (کاهو، هویج رنده شده، ذرت و کمی گردو) بسیار خوشمزه خواهد بود.
 

 

 

سس مایونز رژیمی!
 


مواد لازم برای یک سالاد پنج نفره:


روغن زیتون 4قاشق غذاخوری
ارده 3قاشق غذاخوری
نخود پخته 1پیمانه
نمک، فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه:

نخود رااز یک شب قبل خیسانده و بپزید سپس با مواد دیگر در مخلوط کن ریخته تا خوب با هم مخلوط شوند و به سسی یکنواخت برسند اگر با این میزان، سس کمی شل بود و مایل بودید سسی سفت تر داشته باشید نخود آن را به یک و نیم پیمانه برسانید.
این سس بر روی یک سالاد سبزیجات همراه با جوانه بسیار خوشمزه خواهد بود.
 

 

 

 سس گردو مخصوص سالاد کلم شما!
 


برای شما که اهل سس سفید نیستید و یا رژیم غذایی دارید که خود را از خوردن موادغذایی چرب منع کرده اید این سس می تواند سالادتان را بسیار خوشمزه کند، ناگفته نماند که این سس کاملا رژیمی بوده و تمامی موادی که می تواند به یک سالاد کلم طعم خاص و مطبوعی دهد را دارا می باشد.

مواد لازم برای پنج نفر:


مغز گردو 10 عدد
فلفل دلمه ای نصف فلفل
نعنا خشک 1 قاشق مرباخوری
سرکه 1 قاشق غذاخوری
لیموترش بزرگ 1 عدد
ماست کم چرب 6 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز به میزان لازم

طرز تهیه:

مواد را در یک مخلوط کن ریخته و خوب میکس کنید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود سپس آن را روی مخلوط سالادتان که می تواند شامل کلم سفید و بنفش، پیاز،ذرت،کشمش، جوانه ی شبدر و کمی جعفری تازه باشد ریخته و نوش جان کنید.
 

 

 

کتلت تن ماهی و ذرت برای شما که کلسترولتان بالاست!
 


مواد لازم:

سیب زمینی 2عدد
کنسرو تن ماهی 200 گرم
کنسرو ذرت 4/3 پیمانه
پودرنان خشک 1پیمانه
جعفری 3قاشق غذاخوری
نمک، فلفل به میزان لازم


طرز تهیه:

سیب زمینی پخته شده را پوست بگیرید و بعد از اینکه خوب خنک شد، رنده کنید. سپس تن ماهی را (که به طور کامل روغن آن را گرفته اید) به همراه ذرت ، جعفری، نمک و فلفل در ظرف مناسبی بریزید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. آنگاه از مواد گلوله هایی (به اندازه یک گردو) بردارید و در دست گرد کنید. در این زمان، در پودر نان بغلتانید، و با کف دست گلوله را فرم دهید و سپس روی سینی فر بچینید و در فری که از قبل با حرارت 175درجه ی سانتی گراد یا 350 درجه ی فارنهایت گرم کرده اید، در طبقه ی وسط قرار دهید، تا زمانی که کتلت ها ترد و طلایی رنگ شوند. این غذا را به همراه سبزیجات تازه سرو کنید.
 

 

 

سالاد کورن
 


مواد لازم :
خيار =دو عدد

گوجه‌فرنگي =سه عدد

فلفل‌دلمه‌ای =يك عدد

پياز =يك عدد

كنسرو ذرت =يك قوطي

گل‌كلم =50 گرم

آبليمو و نمك =به ميزان لازم

طرز تهيه:
ابتدا خيار را پوست كنده و ريز خرد كنيد سپس گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و پياز نگينی خرد شده و ذرت آماده را به آن اضافه كرده و گل كلم را به صورت نوارهای باريك خرد كرده و روی بقيه مواد ريخته و آبليمو و نمك را به آن می‌افزاييم.

 

 

پلوی سه رنگ ویژه ی میز مهمانیهای شما!
 


مواد لازم:

هویج: ۳۷۵ گرم

سیب زمینی: ۲۷۵ گرم

سبزی پلوئی: مقداری

کلم پیچ قرمز: ۵ برگ

نخود فرنگی: ۷۵۰ گرم

برنج: ۱۰۰۰ گرم

طرز تهیه:

هویج و کلم و سیب زمینی و نخود فرنگی را خرد کنید و سیب زمینی‌ها را دو نصف نموده سرخش نمائید. مقداری سبزی پلو را خرد کنید و کنار بگذارید. یک کیلو برنج را خیس نموده در آب جوش ریخته صافش کنید. سبزی پلو را با نصف برنج مخلوط کنید و نصف برنج سفید را با قدری روغن مخلوط کرده در ته دیگ بریزید سپس هویج و کلم و نخود فرنگی و سیب زمینی سرخ شده را روی آن ریخته، قدری دیگر برنج سفید روی سبزیجات مزبور بریزید. موقع کشیدن اول پلوئی که در آن هویج و غیره است. بکشید سپس پلو سبزی را بکشید و آخر از همه پلو ساده را. قدری زعفران سائیده شده هم روی پلو بریزید.

 

 

کاسرول فرانسوی؛ دسری خوشمزه
 



مواد لازم:
5 فنجان خمیر نان
4 عدد تخم مرغ
1و 2/1 فنجان شیر
4/1 فنجان شکر سفید
4/1 قاشق چایخوری نمک
1 قاشق چایخوری وانیل
1 قاشق چایخوری مارگارین
1 قاشق چایخوری دارچین



طرز تهیه:
1- فر را روشن کنید و در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت قرار دهید. سینی فر را چرب کنید.

2- ته سینی فر را با خمیر نان بپوشانید.

3- در یک کاسه بزرگ تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید ، شیر ، 2 قاشق چایخوری شکر ، نمک و وانیل را اضافه کنید. مخلوط تخم مرغ ها را روی خمیر نان بریزید و خوب پخش کنید.

4- کره مارگارین را روی گاز آب کرده و روی مخلوط تخم مرغ و خمیر نان بریزید.
5- سپس دو قاشق چایخوری شکر دیگر را با 1 قاشق دارچین روی مخلوط داخل سینی بریزید بطوریکه همه جای خمیر پخش شود.سپس نان آماده شده را به مدت 45 تا 50 دقیقه داخل فر قرار دهید تا کاملا برشته و به رنگ طلایی درآید.
 

 

 

کوفته روسی
 



مواد لازم:
سیب زمینی پخته 300 گرم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز سرخ کرده 1قاشق غذاخوری
تخم مرغ آب پز 3عدد
گشنیز و جعفری خورد شده 150 گرم
رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری
زرشک 1قاشق غذاخوری
تخم مرغ خام 1عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
آرد سوخاری، گردو، زعفران به میزان لازم

طرز تهیه :

گوشت را با پیاز سرخ شده و کمی روغن تفت می دهیم تا آب گوشت خشک شود.
سبزی خرد شده و رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
نمک، فلفل، زردچوبه و آب زعفران را نیز به مواد اضافه می کنیم.
در آخر سیب زمینی و تخم مرغ پخته را رنده کرده و به مواد اضافه می کنیم و کل مواد را ورز می دهیم. سپس از مواد به اندازه یک پرتقال کوچک بر داشته و وسط آن را گود می کنیم، وکمی زرشک و گردو داخل آن می ریزیم و کوفته را به شکل گرد در می آوریم.
-کوفته ها را داخل تخم مرغ خام و سپس در آرد سوخاری می غلتانیم.
کوفته ها را به مدت دو ساعت در یخچال می گذاریم تا خودشان را بگیرند تا به هنگام سرخ کردن وا نروند.
کوفته ها را در روغن داغ، سرخ می کنیم و با سس قرمز و گوجه سرو می کنیم.

 

 

کیک لبو
 

مواد لازم برای ۱۲ نفر:
لبوی تازه ۳ عدد کوچک (۲۵۰ گرم)
کره ی نرم ۲۵۰ گرم
رنده ی پوست لیمو ۳ قاشق چایخوری
پودر شکر یک پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
کشمش بی دانه یک پیمانه (۱۵۰ گرم)
آرد معمولی ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم)
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری

طرز تهیه:
فر را با دمای ۱۷۵ درجه ی سانتی گراد روشن کرده و یک قالب گرد ۲۰ سانتی متری را چرب کنید. کف و دیواره های آن را کاغذ روغنی بیندازید. پوست لبو ها را خیلی نازک گرفته و با رنده ی درشت رنده کنید. در یک کاسه کره، پوست لیمو و پودر شکر را با همزن برقی بزنید تا کمرنگ شده و سبک شود. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و به اندازه ای که مواد فقط با هم ترکیب شود هم بزنید. در این مرحله بقیه مواد را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. مخلوط به دست آمده را داخل قالب آماده بریزید. کیک را حدود ۶۵ تا ۷۰ دقیقه در فر آماده بپزید. سپس قالب را از فر خارج کرده و اجازه دهید که کیک حدود ۱۰ دقیقه داخل قالب سرد شود. در صورت تمایل روی کیک را با پودر قند و لبوی پخته شده ی قالب زده تزیین کنید.

نکته:
این دستور ۴۰۰ گرم کربوهیدرات، ۶۰ گرم پروتئین، ۲۷۰ گرم چربی و ۴۲۷۰ کیلوکالری انرژی دارد.





تاریخ: سه شنبه 27 دی 1390برچسب:مجله آشپزي مدرن هفته,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی