پیاز و سیر؛ ضد آلرژی‌ های بهاری




یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف پیاز و سیر موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌ شود و مصرف آن از آلرژی ‌های فصل بهار پیشگیری می‌ کند.

سید ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: در بهار، گرده ‌افشانی درختان و گل‌ ها باعث ایجاد حساسیت می ‌شود که بیشتر به صورت آب‌ ریزش بینی، اختلالات تنفسی به شکل خس‌ خس، بثورات پوستی مثل کهیر، خارش و نهایتاً اگزمای مخاطی به صورت تورم و التهاب بروز می ‌کند.

این متخصص تغذیه گفت: پیاز به علت داشتن ماده ‌ای به نام کوئرستین مانند یک ضد آلرژی عمل می‌ کند و خوردن مرتب آن به افرادی که به گرده ی گیاهان در فصل بهار حساسیت دارند، کمک فراوانی می ‌کند.

مظهری افزود: سیر نیز تقویت ‌کننده ی بسیار قوی سیستم ایمنی بدن است و به عنوان یک ماده ی غذایی ضد باکتری، ضد ویروس و ضد سرطان موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می ‌شود.

این سبزی با افزایش لنفوسیت‌ های T و ماکروفاژها، عوامل و ابزارهای جنگی سیستم دفاعی را تقویت می ‌کند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: در بین سبزی‌ های دیگر، هویج، اسفناج و سایر سبزی ‌های رنگی حاوی بتاکاروتن، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز حساسیت ‌های فصلی جلوگیری می ‌کنند.

به طور کلی افرادی که بیشتر گیاهخواری می‌ کنند، سیستم ایمنی قوی ‌تری دارند.